Laboratoriotutkimukset

Laboratoriotutkimukset

Tavanomaiset laboratoriotutkimukset

Jotta kehosi tilannetta voidaan arvioida mahdollisimman hyvin, tavanomaiset laboratoritutkimukset ovat ensisijaisia ravintovalmennuksen tukena. Usein on syytä katsoa muun muassa pieni verenkuva, verensokeri, maksaentsyymit, kilpirauhasarvot, veren rasva-arvot, elektrolyyttejä, joskus myös laajemmat hormonitutkimukset ovat paikallaan. Keliakiakokeet on syytä katsoa aina ainakin vatsavaivoja valittavilta potilailta.

Alkukartoitukseen on hyvä ottaa mukaan viimeisten vuosien laboratorio- ja sairaalatutkimuksien tulokset. Nämä saa omasta terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai Omakanta-järjestelmästä. Pyydän sinua myös täyttämään esitielomakkeisiin tärkeimmät tutkimustiedot. Tarvittaessa ohjaan sinut tarkemman laboratoriotutkimuslistan kanssa kokeisiin. Tarkastelen tutkimustuloksiasi ennaltaehkäisyn kannalta, en tuijota viitearvoihin. Saat näin tarkemman tilanteen omasta terveydentilastasi ja pääsemme puuttumaan riskeihin hyvissä ajoin sekä ohjaaman elintapojasi terveyttä edistävään suuntaan. Tarvittaessa ohjaan sinut lääkärin vastaanotolle.

Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestit

Joissakin tilanteissa tarvitaan lisätutkimuksia perinteisten verikokeiden rinnalla, jolloin apuna käytetään funktionaalisen lääketieteen laboratoriotutkimuksia.

Ihmiskehoa voidaan parhaiten tutkia ja hoitaa kokonaisuutena. Funktionaalinen lääketiede pyrkii käyttämään tutkimuksia, joiden avulla voidaan selvittää tärkeimpien kehon toimintakokonaisuuksien tila. Ravintovalmennuksen osana on mahdollista tilata kauttani Nordic Laboratories funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä. Funktionaalisten testien avulla voidaan selvittää yksilöllinen tilanteesi ja syyt oireidesi taustalla.

Testien tilaaminen perustuu aina arvioon testin tarpeellisuudesta. Käytössä on satoja testejä ja niitä sovelletaan yksilöllisesti. Yleisimmin käytetyt testit ovat ruoansulatuskanavan toimintaa mittaavat testit, hormonitestit, yliherkkyystestit ja erilaiset ravitsemustilaa mittaavat testit sekä lisää yksilöllisyyttä tuottavat geenitestit.

Teen yhteistyötä Lääkärikeskus Lupauksen kanssa ja ohjaan tarvittaessa heidän vastaanotolleen. Pääset nopeammin etenemään omassa hoitoprosessissa, kun tarvittavat testit on teetetty jo etukäteen.

Nordic Laboratories

Nordic Laboratories on tanskalainen vuonna 1998 perustettu yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä lääkäreille, ravintoterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille. Nordic Laboratories on riippumaton jakelija ja se on valinnut käytössään olevat laboratoriotestit maailman johtavilta laboratorioilta päämääränään luotettavimmat ja kattavimmat testit.

Tutustu Nordic Laboratories -sivuihin