Ravintovalmennus

Ravintovalmennus

“Johanna on erittäin ammattitaitoinen ja osaa perustella valinnat, joita suosittelee terveydentilan kohentamiseksi. Hänen tapansa toimia on erittäin empaattinen. Johanna näkee kokonaisuuden ja ymmärtää, jos ei heti pysty muuttamaan monia asioita elintavoissa. Johanna pähkäilee paljon asioita vielä ”omalla ajalla” ja miettii eri vaihtoehtoja, jos joku suunnan muutos ei heti onnistuisi. Johannaa on helppo lähestyä ja puhua omista asioista luottamuksella.”

””Ravintovalmennusprojektin kautta sain kasvot väsymykselleni ja sen myötä aseet sen voittamiseksi. Terveyteni ei ole koskaan saanut yhtä yksilöllistä ja kiinnostunutta apua, kuin Johannalta tätä matkaa tehdessä. Minun tarinassani hän on ollut merkittävin tien näyttäjä parempaan terveyteen. Matkani jatkuu, oma hyvinvointi mielessä ja sydämessä.”

Tavoitteenani on asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi! Ravintovalmennuksella tarjoan Sinulle mahdollisuuden hoitaa omaa terveyttäsi. Saat valmennuksesta apua ja tukea terveyden palauttamiseen, ylläpitämiseen sekä edistämiseen.

Ravintovalmennusfilosofiani pohjautuu biokemialliseen lääketieteeseen, jossa huomioidaan ravinnon tutkittuja vaikutuksia eri sairauksien ja tilojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Kehon toimintahäiriöt ja sairaudet ovat vain harvoin yhdessä elimessä, vaan koskevat koko kehoa. Kaikki elinjärjestelmät ovat riippuvaisia toisistaan ja myös hoidon on aina oltava kokonaisvaltaista.  Valmennuksen perusajatuksena on ymmärtää sinun kehosi yksilölliset aineenvaihdunnalliset tarpeet, korjata ja ennaltaehkäistä kehon epätasapainotiloja ja selvittää terveysongelman perimmäinen syy.

Ravintovalmennuksella kohti elinvoimaista ja omannäköistä elämää!

Rajattoman ravintotiedon aikana on todellinen haaste selvittää ja ymmärtää, miten koostaa se terveellinen ja omaa hyvinvointia tukeva ruokavalio. Olemme kaikki erilaisia perimältämme, aineenvaihdunnaltamme ja taustaltamme. Ravintovalmennuksen avulla saat konkreettisia eväitä ja apuja päivittäisiin haasteisiin ja terveydellisiin ongelmiin.

Ravintovalmennus ei ole pikadieetti, vaan rakennamme yhdessä juuri Sinun terveydentilaasi ja elämäntilanteeseesi sopivan kokonaisuuden. Ravitsemuksen lisäksi myös moni muu asia vaikuttaa siihen, että olosi on energinen ja voit hyvin. On tärkeää tehdä perusteellinen kartoitus, jotta kokonaiskuva elämäntilanteestasi ja siihen johtaneista tekijöistä hahmottuvat. Valmennuksessa kartoitetaan ruokavalion ohella myös muita tärkeitä terveyden osa-alueita: syömiseen liittyviä tapoja, ruoansulatusta, suoliston bakteeritasapainoa, hermoston sekä hormoni- ja immuunijärjestelmän toimintaa, stressitekijöitä, lepoa sekä liikunnan määrä ja elämäntilannetta kokonaisuudessaan. Ravintovalmennus ei ole vain pelkkää ravitsemusohjausta vaan se on muutos ja kokonaisvaltainen matka omaan hyvinvointiin.  Toimin kanssakulkijanasi ja “kartanlukijanasi”. Matkan varrella opit itse kuuntelemaan ja havainnoimaan kehoasi jonka kautta arkinen toiminta ohjautuu terveyttä parantavaan suuntaan.

Ravintovalmennus ei sulje pois perinteisiä lääketieteen hoitomuotoja vaan tukee niitä. Tarvittaessa ohjaan sinut asiantuntevan lääkärin vastaanotolle sekä laboratorioanalyyseihin. Suosittelen tarpeen mukaan myös terveyttäsi kartoittavia testejä, jotta voin laatia juuri sinulle toimivat ohjeet. Elimistön toiminnallista tilaa mittaavia laboratoriotestejä voi tilata kauttani.

Tutustu tarkemmin ravintovalmennuksen palveluihini:

Ravintovalmennuksesta voi hyötyä muun muassa seuraavilla tavoin:

 Suoliston ja ruoansulatuksen toiminta paranee. Epämääräiset vatsavaivat, ärtyvän suolen oireet, närästys ja ilmavaivat helpottuvat.

 Energiataso, unenlaatu, vireys ja jaksaminen, kohenee lähtötilanteesta riippuen muutaman viikon, parin kuukauden aikana oleellisesti.

 Infektiokierteet tavallisesti katkeavat. Jos infektioita tulee, ne tulevat harvemmin ja lievemmin oirein ja menevät ohi pienemmällä lääkityksellä.

 Allergiaperäiset oireet lievenevät ja voivat monissa tapauksissa (esim. atopia, siitepölyallergia) helpottua niin, ettei voimakkaita systeemilääkityksiä, kuten kortisonia, tarvita.

 Tukielinvaivat helpottuvat, kuten nivelten jomotukset, rutinat, reumaattiset kivut, jäykkyydet ja säryt. Särkylääkkeiden tarve vähenee.

 Hormonaaliset toiminnot tasapainottuvat. Apua mm. vaihdevuosiin, pms-, kilpirauhas-, lapsettomuus ongelmiin.

 Aivotoiminta, henkinen vireys ja tarmo palautuvat. Burn out, kroonisen väsymysoiresyndrooman (CFS) ja fibromyalgian, huonon sisäilman aiheuttamat oireet helpottuvat.

 Tietoisuus omasta kehosta kasvaa. Opit havaitsemaan oman kehon signaaleja ja toimimaan sen hyväksi.

Syö hyvin, voi hyvin!