fbpx
Valikko Sulje

Voiko vatsasi hyvin? Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana

Teos auttaa lisäämään ymmärrystä siitä, miten elintavat, ruokailutottumukset ja lääkitykset vaikuttavat suolistoterveyteemme ja tätä kautta hyvinvointiimme.

Tue terveyttäsi, lievennä lääkehaittoja ja voi hyvin!

Vatsan vointi vaikuttaa merkittävästi terveyteesi, energisyyteesi ja vastustuskykyysi. Lääkehoito voi monella tavalla häiritä ruoansulatuskanavan tervettä tasapainoa.

Voiko vatsasi hyvin? -kirja on tehty kestävän terveyden tukemiseen, lääkehaittojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Kirja luo ymmärrystä siitä, miten elintavat, ruokailutottumukset ja lääkitykset voivat vaikuttaa suolistoterveyteemme ja tätä kautta hyvinvointiimme. Teos käsittelee muun muassa ravitsemusta, ruoansulatusta, stressinhoitoa sekä suoliston limakalvoterveyttä ja mikrobistoa. Kirjan avulla opit myös ymmärtämään paremmin oman kehosi ja mielesi edellytyksiä tukea hyvinvointiasi.

Kirjaan koottu tieto ja ohjeet perustuvat valtaosin kirjallisuuteen ja tutkimusnäyttöön mutta myös käytännön hoitotyön kokemuksiin.

Kirja soveltuu lääkkeiden käyttäjille, omaisille, terveydenhoidon ammattilaisille ja kaikille ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta kiinnostuneille.

Kustantaja: Viisas Elämä 2023
Kirjan kansi: Jonna Nisu

Haluatko kuulla kirjasta lisää?

Kysy räätälöityä luentoa! Saatavilla myös maksuton 20 min kirjainfo. Kirjan arvokas tieto on sovellettavissa ja vietävissä käytäntöön hyvin monenlaisiin tilanteisiin, potilas- ja asiakasryhmille. Räätälöidään kirjan tieto luentopaketiksi juuri teidän tarpeisiinne. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kirjaan liittyvät avoimet tapahtumat:

  • 23.4.2024 Iäkkäiden hyvinvointi: Kestävän terveyden tukeminen lääkehoidon aikana –luento (tallenne). Kuopion vanhusneuvoston ja Kuopion eläkeläisjärjestöjen yhteistapahtuma, Kuopion kaupungintalo.
  • 4.1.2024 Savon Aallot –haastattelu
  • 19.11.2023 Terveyssummit, Suomen suurin nettiterveystapahtuma. Lääkehaitat erilaisten vatsa- ja suolisto-oireiden juurisyinä –haastattelu.
  • 7.11.2023 Viisaat webinaari (Viisas Elämä). Lääkkeiden vaikutusta ravitsemukseen ja painoon.
  • 28.10.2023 Luento Helsingin kirjamessuilla klo 18:30 Kruununahaka lava
  • 7.10.2023 Viisaat webinaari (Viisas Elämä). Lääkkeiden vaikutus vatsaan ja suolistoon, kolme tärkeintä asiaa miten voit ennaltaehkäistä lääkehaittoja.
  • Lehtihaastattelut Luontaisterveys 10/2023 sekä Kotilääkäri 10/2023

Kirjaa myy muun muassa:

Kirja-arvio: 

”Yli miljoona suomalaista kärsii Johanna Räikkösen mukaan erilaisista vatsavaivoista. Elintavat ja lääkehoito voivat aiheuttaa ja/tai pahentaa vatsaongelmia. Voiko vatsasi hyvin? -kirja antaa paljon tietoa ja vinkkejä suolistoterveyden parantamiseen ja ylläpitämiseen. Kun tiedetään, että suolistolla on yhteys mm. mielialaan, kannattaa aiheeseen todellakin perehtyä!

Räikkösen lähestymistapa on kokonaisvaltainen ja perustuu syvään tieteelliseen osaamiseen. Mukana on myös kehollisuuden ja armollisuuden näkökulma: yksinkertaisen mustavalkoisia vastauksia tai totuuksia kirjasta löytyy vähän. Sen sijaan kirja tarjoaa paljon erilaisia ehdotuksia, joiden avulla moni lukija voi löytää itselleen apua ja helpotusta. Räikkönen kirjoittaa helposti lähestyttävällä tavalla – vaikka hän on farmasian tohtori, lukijan ei tarvitse olla alan ammattilainen.

Kirja on erittäin hyödyllinen terveydenhuollon ammattihenkilöstölle, ja toivon, että jatkossa erilaisten lääkitysten yhteydessä annettaisiin potilaalle lääkehoitoa tukevia ohjeita mm ravitsemukseen. Jokaisella on meillä oikeus ja velvollisuus pitää itsestään huolta. Julkisessa terveydenhuollossa hoidetaan potilaita, joiden oireet vaativat hoitoa. Sairauksien ennaltaehkäisyyn meitä ei julkisin varoin kovinkaan voimakkaasti tueta. Useimmat meistä syövät useamman kerran päivässä, ja Räikkösen kirjan lempeiden ja helposti noudatettavien ohjeiden avulla lautaselle voi kerätä parempia valintoja ja samalla ottaa vastuun omasta terveydestään.”

Jenni Rissanen, Paju Consulting Oy

Liity Elinvoiman kehittäjiin!

Uutiskirje ilmestyy harvakseltaan sähköpostiisi ja sisältää vinkkejä ja parhaita käytänteitä kestävän, elinvoimaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta.