fbpx
Valikko Sulje

Kehotietoinen jooga | 10-osainen verkkokurssi

Kaikille sopiva, lempeäharjoitteinen joogakurssi kehotietoisuuden lisäämiseen. Saat edetä ja kehittyä omassa tahdissasi, ilman suorituspaineita. Parhaimpia kehotietoisuusoppeja yhdistävät harjoitukset voimistavat kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä. Sisältö rakentuu teemoittain ja kattaa viisi pidempää ja kahdeksan lyhyempää rauhallisesti ohjattua joogaharjoitusta ja niihin liittyvät lisäohjeet ja -kuvaukset. Kurssin tietoisuusharjoitukset herättelevät yhteyttä kehon tuntemuksiin, tunteisiin ja auttavat hellittämään. Harjoituksia täydentävät oivalluttavat luentotallenteet, jotka lisäävät ymmärrystäsi kehon ja mielen toiminnasta.

Kurssille valitut harjoitukset, herättelevät kehotietoisuutta monipuolisesti. Kehotietoisuuden avulla sinulla on mahdollista tunnistaa kehossasi tapahtuvia reaktioita ja muutoksia jo ennen kuin ne kroonistuvat pysyviksi vaivoiksi tai keho uupuu. Saat keinoja vapautua kehon kireyksistä ja kivuista, ymmärtää kehon tarpeita, asettaa rajoja ja tunnistaa itselle merkityksellisiä elämisen ja olemisen muotoja. Voimavarojen lisääminen helpottuu, kun tunnistat, mikä vie voimiasi, ja mikä tuo niitä lisää.

Verkkokurssi löytyy Elovan verkkoalustalla “Yksilöille” -ylävalikon alta “Minun Elova” kirjautumisen kautta. Kurssin suorittamiseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen sekä nettiyhteyden.

Kurssin hinta 130 € (sis. alv).

Maksutapoina verkkomaksu sekä liikuntaedut (Edenred, Eazybreak, ePassi ja Smartum). Laita sähköpostia osoitteeseen johanna@elova.fi, jos haluat maksaa kurssin liikuntaedulla. Kurssi on käytössäsi vuoden ajan ostohetkestä.

Verkkokurssi antaa sinulle innostusta ja työkaluja kehotietoisuuden lisäämiseen

Kehotietoisuus on itsetuntemuksen perusta ja yksinkertaisimmillaan kyky aistia oman kehon viestejä. Kehomme asento määrittelee meidät tähän hetkeen; mitä koemme, mitä ajattelemme ja mitä tunnemme. Myös stressi syntyy aina kehossa. Stressiä ei voi hoitaa mielen tasolla vaan ainoa keino on saada hermosto rauhoittumaan. Hermoston rauhoittaminen ja palautuminen ei tapahdu järkiajattelulla, vaan kehollisella työskentelyllä. Kehotietoisuus on tuonut monille pysyvää helpotusta muun muassa stressiin, unihäiriöihin, jännitys-, ja kiputiloihin sekä auttanut kehon virheasentojen ja epätasapainon korjaamiseen sekä omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.

Verkkokurssi mahdollistaa sinulle hyvin matalalla kynnyksellä ja käytännönläheisesti läsnäolevaa joogaharjoittelua, ymmärrystä, oivallusta ja työkaluja kehon toiminnallisuuden ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Kurssille valittujen asanoiden ja teemojen kautta on helppo tutkia kehon asentoja, herätellä tietoisuutta ja saada oivalluksia myös arkeen. Harjoituksien myötä olosi virkistyy ja voimistuu. Samalla myös hermosto rauhoittuu ja levollisuuden tunteet lisääntyvät. Saat edetä ja kehittyä kurssilla omassa tahdissa ja oman kehon ehdoilla, ilman suorituspaineita.

Kurssilla opitaan kehotietoisuutta suuntaamalla tietoisuutta teema kerrallaan: seisoma-asentoon, jalkapohjiin ja jalkatyöskentelyyn, keskivartaloon ja lantioon, ylävartaloon ja käsiin, sekä palautumiseen. Kurssi sisältää:

  • Teemat mukaiset ohjelmat, joissa viisi pidempää (45 min – 100 min) ohjattua videoharjoitusta ja lisäksi kiireisempiin hetkiin kahdeksan lyhyempää ohjattua videoharjoitusta (5 min – 45 min).
  • Kuvalliset ohjeet lyhytharjoituksista PDF-muodossa, jotka voit tallentaa itsellesi.
  • Teeman mukaiset asanalaboratoriot, eli video- (1-10 min) ja kuvaohjeet yli kolmestakymmenestä yksittäisestä asanasta, joissa käydään tarkkaan läpi asanassa työskentely ja liikkeen merkitys kehotietoisuuden kannalta. Yksittäisiä asanoita voit käyttää loistavasti pelkkinä harjoituksina arjen keskellä.
  • Neljä tietoisuusharjoitusta: kehotietoisuusharjoitus, kaksi hengitysharjoitusta sekä jooga nidra syvärentoutusharjoitus. Tietoisuusharjoitukset herättelevät yhteyttä omiin tuntemuksiin, tunteisiin ja auttavat hellittämään.
  • Mielen laboratorio -videotallenteet: Kehon ja mielen yhteys, Hengitellään hyvinvointia, Ymmärrystä ja helpotusta stressiin. Mielen laboratorio -videotallenteissa pohdiskellaan ja avataan teemaa niin joogan kuin käytännön elämän kannalta.

Kehotietoisen joogan kurssi rakentuu kymmenestä osiosta. Suositeltava etenemisrytmi on käydä yksi osio viikossa, mutta voit hyvin edetä kurssia itsellesi sopivaan tahtiin. Opetusmateriaali on pääasiassa videoita, kuvia sekä näitä tukevaa kirjallista ohjeistusta. Joogaohjaus tapahtuu maanläheisesti suomen kielellä eli joogasanastoa ei tarvitse osata. Kurssilla saat myös ohjeistusta vaihtoehtoisista liikkeistä ja apuvälineistä. Kurssin monimuotoisuus ja monipuolinen ohjeistus tekee harjoituksista turvallisia ja helposti omaksuttavia, vaikka joogasta ei olisi entuudestaan kokemusta. Toisaalta pitkäänkin jooganneet saavat kehotietoisuuden syventymisen ja kurssin oppien myötä kehollisen harjoituksensa täysin uudelle tasolle.

Kurssille on valittu asanoita ja harjoituksia, jotka herättelevät kehotietoisuutta monipuolisesti. Matkasi kehotietoisuuteen syventyy ja sitä enemmän saat vaikutuksia, mitä tietoisemmin harjoittelet ja toistat kurssin teemoja. Saat kurssin käyttöön vuodeksi. Voit kerrata harjoituksia niin usein kuin haluat, jolloin syvennät oppimaasi ja saat kehotietoisuuden työkalut käyttöösi pitkälle tulevaisuuteen.

Kurssin ohjaajana toimii hatha-ja yinjoogaopettaja, kehotietoisuusohjaaja Johanna Räikkönen:

“Tämä verkkokurssi on minun mahdollisuuteni antaa oivallusta sinulle oman kehosi ja itsesi huikeista ulottuvuuksista. Oma juokseva mieli ja kehon toiminnalliset haasteet kipuineen löysivät avun kehotietoisen joogan myötä. Sain keinoja vapautua kehon kireyksistä ja kivuista, havahduin katsomaan itseäni myötätuntoisemmin, aloin ymmärtämään kehon tarpeita, asettamaan rajoja ja tunnistamaan itselle merkityksellisiä elämisen ja olemisen muotoja. Nykyään haluan luoda elämästäni sellaista, että voin olla aito itselleni ja muille. Elinvoima virtaa vapaasti, kun saa tehdä sitä mitä rakastaa. Kehotietoisuus ja luonto ovat merkittävässä osassa jokapäiväistä arkeani ja niiden kokonaisvaltaisesta hoitavuudesta haluan jakaa myös muille.  Olen koonnut kurssiin oppejani matkani varrelta niin joogan, kehotietoisuuden kuin muun kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Voit tutustua kurssipalautteisiin ja minuun lisää täältä sekä kehotietoisuusohjaajataustaani Tietoisuusakatemiasta. Jos mietityttää, mitä kehotietoisuus on, niin ajatuksia siitä voit lukea mm. blogistani.

Tule mukaan nyt!

Liity Elinvoiman kehittäjiin!

Uutiskirje ilmestyy harvakseltaan sähköpostiisi ja sisältää vinkkejä ja parhaita käytänteitä kestävän, elinvoimaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta.