Valikko Sulje

Tarinani

Haluan kertoa sinulle tarinani, joka on johdattanut minut Elovan syntymiseen. Elova on syntynyt pikkuhiljaa opiskelun ja omien kokemusten kautta repun täyttyessä matkan varrella erilaisilla elämän eväillä. Uskallus ajatella laatikon ulkopuolella (jopa ilman laatikkoa) on antanut mahdollisuuden luoda uutta.

Matka

Selkäterveydelliset syyt pakottivat minut luopumaan ihanasta vakituisesta työstäni viime vuoden keväällä. Mutta epäonni kääntyi onneksi. Olen kulkenut merkittävän matkan elämäni poluilla, kehittänyt suhdetta itseeni ja havahtunut omaan elämäntarinaani -sen karikkoihin ja huippuihin. Yhteenvedon tekeminen aiemmasta on ollut tärkeää, jotta olen saanut tilalle tämän hetken aidon ilon. Halu oppia uutta on vienyt opinnoista toiseen, mutta ennen kaikkea olen monipuolista elämänkoulua käynyt. Kasvaneet vuosirenkaat ovat osa ohuempia ja osa vahvempia. Olen menettänyt rakkaita ja kulkenut surun teitä, pelännyt ja unohtanut itseni, kohdannut oman kehoni ja terveyden ääripisteet. Olen myös saanut runsaasti iloa ja onnea osakseni; sanonut tahdon ihanalle miehelle, saanut tulla kahdesti äidiksi, olen rakastettu ja ympärilläni on monipuolisia ihmissuhteita, nautin työstäni, ja mikä hienointa saan oppia elämältä joka ikinen päivä. Kokemukseni ovat rakentaneet vahvat juureni ja tuoneet minut tähän.

Kohti parempaa elinvoimaa

Olen itse kohdannut terveydellisiä haasteita ja tehnyt oman matkani kohti parempaa elinvoimaa. Oman terveyden heikoimmat lenkit ovat liittyneet tukirangan ongelmiin, kenkkuilevaan suolistoon, huonoon yöuneen, vaativuuteen itseäni kohtaan ja suorittajan vikaakin löytyy. Oman kehon viestien kuunteleminen voi olla joskus hyvin vaikeaa jo siksi, että keho ja mieli tottuu oireisiin. Usein on myös helpoin vaimentaa elimistön avunhuutoyritykset erilaisin pikalaastarein kuten säryt särkylääkkein ja rauhattomuus jatkuvalla kiireellä ja suorittamisella. Näin myös minä tein ja samalla elin arvojeni vastaista elämää. Minulle, oikea keholleni sopiva ravitsemus, mielen hoito ja pysähtyminen meditaation ja joogan kautta sekä lepoa ja liikuntaa oikeassa suhteessa, ovat olleet pelastukseni uupumuksen ja kipujen tieltä. On ollut välttämätöntä tunnistaa omat stressinlähteet ja löytää keinoja niiden hallintaan, sekä treenata rentoutta.

Rakas ravinto

Miten päädyin yhdistämään lääkehoidon rinnalle rakkaan ravinnon? Aikanaan uuden tiedon jano johti minut pitkäksi aikaa yliopistotutkimuksen ja lääkehoitojen pariin. Neljä vuotta sitten, ylivuotavan elämänjakson aikana, käännyin kuuntelemaan itseäni. Halusin auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisemmin ja lähdin syventymään yksilöllisen ravitsemushoidon mahdollisuuksiin.

Apteekkityössäni havaitsin, miten hienoa ja rikastuttavaa on auttaa ihmisiä funktionaalisen lääketieteen näkökulmien kautta. Pienet vinkit lääkepaketin rinnalla, tai vaikka vain pelkästään, olivat mahtavuutta. Apteekkityössä myös näin sen, miten usein pelkkä oirehoito ei ollut tuonut asiakkaalle toivottua tulosta. Lääkkeellä saatettiin hoitaa toisen lääkkeen tai huonojen tottumusten aikaansaamia oireita. Monilääkitys koskettaa yhä useampaa, ja suuri lääkkeiden määrä tuo riskin lääkkeiden haitoille ja yhteisvaikutuksille. Monilääkittyjen ja erityisesti ikäihmisten lääkehoidon järkeistäminen on tärkeä osa työtäni. Jokaisella iäkkäällä tulisi olla mahdollisuus elää arvokasta vanhuutta, ja turvallinen ja tarkoituksenmukainen lääkehoito on tärkeä osa sitä. Myös hyvällä ravitsemuksella voidaan tukea ikäihmisen terveyttä ja lääkehoidon onnistumista.

Mikä sinulle on tärkeää? Terveys, ihmissuhteet ja mielekäs arki? Kuinka se näkyy elämässäsi?

Kun sinä voit hyvin, myös ympärillä olevat asiat sujuvat paremmin, ja koko perheen arki voi muuttua parempaan. Ravinto vaikuttaa vointiisi enemmän kuin osaat edes kuvitella, ja voit vaikuttaa ravinnolla olemiseesi enemmän kuin tiesitkään! Vuoden ajan olen saanut seurata useiden ihmisten paranemismatkaa hyvin läheltä valmentaessani heitä henkilökohtaisesti. Valmennustyön aikana yllättyy itsekin aina kerta toisensa jälkeen, miten tärkeää työtä saa tehdä voidessaan olla konkreettisesti avuksi toisen ihmisen elämänlaadun parantamisessa. Kuten ihana valmennettavani kuvasi minulle ”Olet ollut merkittävin tien näyttäjä parempaan terveyteen. Matkani jatkuu, oma hyvinvointi mielessä ja sydämessä.” Parempaa palkkaa ei työlleen voisi enää saada. Useat ihmiset kärsivät vuosikausia erilaisista oireista tietäen, että kaikki ei ole kunnossa, vaikka laboratoriotulokset sanovat toista. Pyri selvittämään oireiden ja kehon epätasapainotilojen syyt ennen kuin ne vuosien saatossa kumuloituvat ja kroonistuvat pysyviksi ongelmiksi Nyt on siis oikea hetki panostaa itseesi! Minä ainakin, lupaan rakastaa tänä vuonna itsenäni taas hieman entistä enemmän. Iloa ja valoa alkaneelle uudelle vuodelle!

Close Bitnami banner
Bitnami