fbpx
Valikko Sulje

Tunne suuntaa bisnestäsi

Olemisemme tässä maailmassa on ensisijaisesti kehollista ja välittyy erityisesti kehon sisästä ja ulkopuolelta tulevan tuntoaisti-informaatio kautta. Keho on se, josta kaikki kokemuksemme ja ajatuksemme kumpuavat ja johon ne palautuvat. Kehomme asento, liikkuminen ja kehon käyttäminen toimii asenteidemme, tunteidemme ja ajatustemme peilinä ja kertoo suhtautumisesta itseen ja maailmaan. Silti edelleen luomme elämäämme vahvasti kehon ulkopuolella. Keho olemuksemme perustana on tuntunut omituisesti menettävän merkitystään. Uskon, että parempi ymmärrys omasta kehollisuudestamme on yksi tärkeä osa kokonaishyvinvointia, hyvää ihmisyyttä sekä myös vaikuttavaa liiketoimintaa.

Vedämme puoleemme sitä mitä tunnemme ja koemme kehossamme. Hyvinvointivalmennukseni kulmakivenä on kehollisuuden ymmärrys ja sen hyödyntäminen. Sama pätee bisnekseen. Selitän tämän omakohtaisella kokemuksella. Koin yksinyrittäjänä vahvaa yksinäisyyttä pyöritellessäni ajatuksia, työhaasteita ja ideoita vain omassa päässäni. Aloin alkuvuodesta luomaan aluksi paperille toiveita ja unelmia, jotka liittyivät yritykseni tulevaisuuden tunnetiloihin. Laitoin paperille tunteita kuten: innostus, inspiraatio, ilo, hauskuus, flow- virtaavuus, luovuus, rohkeus, runsaus, vapaus! Isolla paperissa näiden jälkeen luki ”Yhdessä uutta kohti” ja ”Kerää ympärille inspiroivia ihmisiä, joilta voit oppia uutta” eli yhdessä tekemistä, oppimista ja innostumista. Aloin luomaan kehoon edellä kuvattuja tunnetiloja. Kohtasin ja purin matkalla myös pelkoja, jotka olivat esteenä tunteiden tuntemiseen. Palasin aina säännöllisesti näihin kehollisiin tuntemuksiin – tunteisiin, joita halusin tulevaisuudessa työssäni tuntea. Sitten kevään lopussa alkoi tapahtumaan. Huomasin Katja Kosken viestin, jossa hän tarjosi sparrausta naisyrittäjille kesän ajaksi ja sain vahvan tunteen hakea mukaan. Pääsin aloittamaan huikeasssa naissparrausryhmässä. Saman viikon lopuksi sain hämmästyttävän soiton vahvalta bisnesosaajalta, joka kuvasi omin sanoin ”saaneen kotisivujeni kautta vahvan energian ottaa minuun yhteyttä”. Nyt saan myös häneltä tukea oman suunnan ja runsauden löytymiseen. Olin siis alkanut luomaan energiaa, joka alkoi vetää puoleensa oikeita ihmisiä ja salli asioiden tapahtumisen. Tällä tavoin sisältä kehosta päin rakentaen pystyy luomaan ja muokkaamaan tavoitteitaan nopeastikin todeksi.

Olen saanut sparrauksesta jo muutaman viikon aikana isoja oivalluksia ja konkreettisia työkaluja kaaoksen ja ajan hallintaan sekä fokusoimiseen. Ennen kaikkea olen ymmärtänyt oman liiketoiminnan vaiheeni ja sitä tukevat tekemiset, jolla saan vietyä toimintaa tarkoituksenmukaisesti eteenpäin. Oivalsin viikkotehtävän kautta ison esteen toiminnan kasvuun. Olen yrittänyt hallita useampaa liiketoiminnan vaihetta yhtä aikaa. Tämä kaaos on aikaansaanut myös mielen kaaoksen, keholliset tuntemukset ja ajoittaiset vajaat yöunet. Pikkuhiljaa mieli on alkanut tyyntymään ja kehon tuntemukset kevenemään sparrauksien myötä. Sparrauksien aikana olen hyödyntänyt kehollisuutta. On väistämättä pitänyt kohdata vaikeitakin tunteita ja esteitä kasvun tiellä, mutta myös toisaalta iloita vapaan energian, rauhan ja keveyden tunteista, joita oivallukset ja konkreettiset muistikirjan sivut tuottavat.

Sparraukset ovat antaneet taas uutta tulta tulevaan. Uskon, kun yhdistän sparrausten avun ja opit ja kehollisen olemisen, niin mahdollisuudet ovat rajattomat. Odotan kesälomalta innostavia kokemuksia niin sparrauksen kuin kehollisen runsauden luomisen parissa.

Hyvinvoivaa kesää sinulle,

Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit näkyvät kaikille mukana oleville kurssilaisille