fbpx
Valikko Sulje

Kehotietoisuusharjoitus: perusohjelma

Kehotietoisuusharjoituksen perushjelma on jaettu kahteen osaan eri tallenteiksi. Harjoitukseen on valittu asanoita, joiden kautta on helppo tutkia kehon asentoja ja herätellä tietoisuutta. Harjoitteiden avulla lisätään kehon toimivuutta myös arjessa. Kireyksien helpottuessa vireys ja energisyys lisääntyy, ja samalla myös hermoston rauhoittuessa stressin tunteet helpottuvat. Ohjeiden avulla pyrin ohjaamaan sinun tietoisuuttasi keskittymään harjoitukseen; turvallisiin linjauksiin, oman kehon tuntemuksiin ja rajoitteisiin, sekä läsnäolevaan hetkeen. Mitä enemmän olet tietoisemmin läsnä harjoituksessa ja mitä enemmän toistat harjoituksia, sitä enemmän saat hyötyä kehotietoisuuttasi vahvistamaan.

Perusharjoitus 8 min

Tämä alla oleva perusharjoitus sopii nopeaksi harjoitukseksi aamulle tai vaikka keskelle päivää. Jos kaipaat pidempää harjoitusta, voit pysähtyä asanoihin pidemmäksi aikaa kuulostelemaan tai toistaa harjoituksen seisoma-asentoja useamman kierroksen. Voit myös yhdistää harjoituksen perään seisoma- ja lattia-asennot harjoituksen. Harjoituksen päätteksi sopii hengitys- tai tietoisuusharjoitus, joita löydät äänitallenteista.

Seisoma-asennot ja lattia-asennot harjoitus 23 min

Tämä harjoitus sopii sellaisenaan tai yhdistettynä yllä olevaan perusharjoitukseen. Harjoituksessa tehdään lempeästi muutamia joogan perusseisoma-asentoja ja lattia-asentoja. Pelkkä lattia-asentosarja sopii sellaisenaan myös iltaharjoitukseksi. Harjoituksen päätteksi sopii hengitys- tai tietoisuusharjoitus, joita löydät äänitallenteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit näkyvät kaikille mukana oleville kurssilaisille