fbpx
Valikko Sulje

JOOGA JA KEHOTIETOISUUS

Kiireettömyyden kokemuksia, kokonaisvaltaista itsehoitoa, voimistavaa ja rentouttavaa vastapainoa kiireiselle arjelle

“Arjen jooga on ollut vahva ankkurini omalle hyvinvoinnille, kehotietoisuudelle ja oman suunnan löytymiselle. Kehotietoisuus on merkittävässä osassa jokapäiväistä arkeani ja sen kokonaisvaltaisesta hoitavuudesta haluan jakaa myös muille.”

Elinvoima ja ilo hautautuvat herkästi puurtamisen ja tehokkuuden alle, usein huomaamattamme. Joogaharjoitus on oivallinen mahdollisuus lisätä arkeen kiireettömyyden kokemuksia, elinvoiman virtausta sekä yhteyttä omaan itseen. Jooga on monipuolinen henkisen ja fyysisen itsetuntemuksen työkalu! Joogaa on myös oppia kohtaamaan sisäinen suorittajansa ja päästämään sen vaatimuksista irti.

Teen asioita sydämestä ja rakkaudella. Haluan ajatella, että jokaisella on oma polku ja elämäntehtävä tässä maailmassa. Minun tehtäväni on tarjota ohjausta ja oivalluksia ihmisten elämään. Haluan auttaa ihmisiä kohti parempaa elinvoimaa ja ymmärtämään oman itsen ja elämänsä hienouden.

Joogamatkani alkoi ensimmäistä lastani odottaessani v. 2009 äitiysjoogan parissa. Paitsi raskausaikanani olin kärsinyt vaikeista selkäkivuista koko aikuisuuden. Jooga oli minulle alkuun tärkeä fyysinen harjoitus kenkkuilevan selän hoidossa. Joogan myötä selkäkivut häipyivät ja jooga jäi. Joogan aloittaminen osui elämässäni myös aikaan, jolloin olin kokenut suuria menetyksiä ja suorittavan elämän pyörre oli vahvimmillaan. Jouduin uudelleen miettimään elämän perustavanlaatuisia kysymyksiä ja väsymys oli viedä voiton. Joogasta muodostui minulle tärkeä työkalu hoitaa niin kehoani kuin mieltäni. Jooga- ja tunnetyöskentelyn kautta itsetuntemukseni on kasvanut ja sen ihmeelliset vaikutukset heijastuvat paitsi fyysiseen kehoon niin myös mielen hyvinvointiin joka päivä.

Minulle joogassa ei ole kyse niinkään täydellisestä asanasta vaan ennen kaikkea siitä mitä mielen ja sydämen tasolla tapahtuu. Kokemukseni ja oivallukseni, repun täydeltä monipuolisia opintoja ja työtehtäviä ovat antaneet laajaa ymmärrystä niin elämän kuin ihmismielen ja kehon uskomattomille ulottuvuuksille. Lähdin mukaan joogakoulutukseen omaa intuitiotani seuraten. Halusin jakaa kokemukseni ja rakkauteni joogaan myös muille. Nyt saan ohjata ihmisiä parempaan elinvoimaan myös joogaharjoituksieni avulla.

Jooga on osa jokapäiväistä arkeani niin asanaharjoitteiden kuin itsetutkiskelun myötä. Jooga on minulle siis ennen kaikkea arjen joogaa ja tapa käyttää niin kehoa kuin mieltä arjessa. Tämä näkyy myös ohjausotteessani eloisana, käytännönläheisenä ja oivalluksia herättelevällä tavalla. Matolla saat keskittyä itseesi ja tehdä harjoitusta omista lähtökohdistasi. Harjoitukset tehdään omaa kehoa uteliaasti ja lempeydellä kuunnellen sekä myötätunnolla kunnioittaen. Harjoituksen tulokset saat mukaasi jokapäiväiseen elämääsi kuten energisyytenä ja ryhdikkäämpänä olemuksena, myötätuntona tai hymynä itsellesi peilin edessä.

Ohjaukseen heijastuu työni kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin parissa sekä painotus kehotietoisessa ja hyvin käytännönläheisessä lähestymistavassa. Harjoitukset ohjaavat sinua tiedostamaan kehon mahdollisia epätasapainoja ja virheasentoja ja vie harjoituksen arkeesi. Opit vapauttamaan kehoa jännityksistä ja jopa kiputiloista. Saat vahvemman, joustavamman ja tasapainoisemman kehon ja mielen, joka on jaksavampi arjen haasteissakin. Asanaharjoitukset pohjautuvat hathajoogaan iyengar-twistillä (apuvälineitä kuten tiiliä, vyötä hyödyntäen). Voit myös valita yinjooga- tai Yin Tonics -harjoituksen, jonka pitkäkestoisissa asanoissa voi todella pysähtyä, sulatella niin mieltä ja kehoa; löytää ihanan rauhan ja tasapainon kiireisemmänkin arjen keskelle.

Kehotietoisuus

Mitä kehotietoisuuden vahvistaminen voi yleisesti tuoda:

  • lisää voimaa ja kestävyyttä kehoon ja mieleen
  • tietoisuuden lisääntyminen itseä kuormittavista tekijöistä (niin fyysistä kuin emotionaalista)
  • tietoisempi suhtautuminen perustarpeisiin
  • tietoisempi syöminen
  • kehon jännityksien, ja epätasapainotilojen korjaaminen ja jopa ennaltaehkäisy
  • luontosuhteen vahvistaminen
  • suhde ympäristöön ja toisiin ihmisiin vahvistuu
  • itsetuntemus, itsetunto ja kehopositiivisuus vahvistuu
  • sallit itsellesi enemmän hyvää ja nautintoa tuottavia asioita
  • rajojen asettamista niin itselle kuin toisten toimintaa kohtaan

Jos haluat lukea enemmän kehotietoisuudesta, olen kirjoittanut blogiini siitä laajan artikkelin sekä arjen kehotietoisuusvinkkejä. Sokratesta lainaten “Ihminen tunne itsesi! Se on kaiken elämänviisauden alku.”

Alta löydät linkit kursseille.
Voit kysyä myös yksilöohjausta (alkaen 85 eur/h) tai yksitystunnit ryhmällesi alkaen 180 eur/h.

Jokainen koulutus, harjoitus ja kohtaaminen saa myös minut innostumaan ja oivaltamaan!
Tervetuloa mukaan!

Liity Elinvoiman kehittäjiin!

Uutiskirje ilmestyy harvakseltaan sähköpostiisi ja sisältää vinkkejä ja parhaita käytänteitä kestävän, elinvoimaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta.