fbpx
Valikko Sulje

Kehotietoinen jooga

156,00 sis alv.

Kurssissa yhdistyy rauhallinen, kehotietoinen hathajooga (noin 45 min) sekä restoratiiviset palauttavat asennot (noin 45 min). Harjoituksessa tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa lämmittäviä, vahvistavia ja avaavia liikkeitä, tutkivassa ja kokemusta kunnioittavassa hengessä. Harjoittelemme myös keinoja rentoutumiseen ja läsnäoloon. Jokainen harjoitus sisältää kehotietoisuus- ja rentoutusharjoituksen. Joka kolmas harjoitus on aina palauttava harjoitus, jossa avaamme kehon ja mielen lukkoja rauhallisten ja pitkäkestoisten (3-5 min) asanoiden, hengityksen ja tietoisuusharjoitusten avulla.

Varasto loppu

Osasto: Avainsana tuotteelle

KURSSIN TEEMA

12 viikon ajan kokoonnumme kerran viikossa yhteiseen läsnäolevaan joogaharjoitukseen. Kurssissa yhdistyy lempeä, kehotietoinen hathajooga (noin 45 min) sekä restoratiiviset palauttavat asennot (noin 45 min). Harjoituksessa tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa lämmittäviä, vahvistavia ja avaavia liikkeitä, tutkivassa ja kokemusta kunnioittavassa hengessä. Harjoittelemme myös keinoja rentoutumiseen ja läsnäoloon. Jokainen harjoitus sisältää kehotietoisuus- ja rentoutusharjoituksen. Joka kolmas harjoitus on aina palauttava harjoitus, jossa avaamme kehon ja mielen lukkoja rauhallisten ja pitkäkestoisten (3-5 min) asanoiden, hengityksen ja tietoisuusharjoitusten avulla.

Tulevan syksyn harjoituksien teemana on läsnäolo. Vahvistamme kehoa ja mieltä sisältä päin: jooga-asanoiden, syvien lihasten herättelyn, läsnäoloharjoitteiden, keskittymisen ja pysähtymisten kautta. Onnellisuustutkimukset osoittavat, että keskittynyt mieli on onnellinen mieli. Keskittynyt mieli on aina läsnä tässä hetkessä. Oma keho on helpoin tapa keskittää huomio tähän hetkeen.

Syksyn tunnille osallistuja saa myös kehotietoinen jooga -verkkokurssin (arvo 130 eur) käyttöönsä kurssin ajaksi samaan hintaan!

Korostan joogatunneillani kiireettömyyttä, yksilöllisyyttä ja omaan itseensä tutustumista, ilman suorituspaineita. Tilaa on myös ilolle, naurulle ja keveydelle.​

OIVALLUKSIA

Kurssin teemassa yhdistyy jooga ja itsetuntemustyöskentely.  ​

Ohjattu 90 min joogaharjoitus tuo vahvasti huomion ja tietoisuuden kehoon. Harjoitusten myötä opit lisäämään kehotietoisuutta myös osaksi arkeasi. Harjoitusten syvempi merkitys on tulla tietoiseksi itsestä, ja olla paremmin läsnä hetkessä.​ Harjoituksien avulla tutkitaan ja opitaan tunnistamaan kehon jännityksiä ja virheasentoja ja mistä ne syntyvät​, sekä niiden vaikutuksia mm. ryhtiin, kudoksiin, mieleen sekä hengitykseen. Ankkuroimme kehotietoisuutta vahvemmin hyvinvoinnin tueksi. Asanaharjoittelun myötä kehoon avautuu lisää tilaa, energia virtaa vapaammin ja samalla mielen liikkeet hiljenevät. Palauttavat asanat, hengitys- ja tietoisuusharjoitukset toimivat arjen työkaluina auttamaan kierroksillakin olevaa kehoa rauhoittumaan ja hellittämään.

Kurssi luo sinulle hetkiä pysähtyä itsesi äärelle ja käsitellä omaan kehotietoisuuteen ja palautumiseen liittyviä teemoja. Syventämällä kehotietoisuutta ja läsnäoloa voit myös lisätä yhteyttä tunteisiin, elävyyttä, ituitiivisuutta ja myötätuntoa.

Askarruttaako, mitä on kehotietoisuus ja miten hyötyjä oman kehotietoisuuden vahvistamisesta voi olla? Lue lisää.

Käytännöt

Mukana pärjää aloittelevakin joogi, mutta edistyneemmillekin tarjotaan haastetta. Joogaohjaus tapahtuu maanläheisesti suomen kielellä, joogasanastoa ei tarvitse osata.

Jokainen harjoitus kuvataan ja osallistuja saa tallenteen. Tallenteet ovat käytettävissä koko syksyn ajan.

Ajankohta:
04.09.2023 – 04.12.2023
Maanantaisin klo 18:00 – 19:30​
Huom. Syyslomalla 16.10. ei ole joogaa, lisäksi ohjaaja ilmoittaa yhden kerran jolloin joogaa ei ole.
Kesto:​
12 kertaa, 90 min/kerta​
Paikka:​
Kuopion kristillinen koulu​
Neulamäentie 26 A​, Kuopio
Voit osallistua kurssille myös etänä, saat viikkoharjoituksen tallenteet sähköpostiisi.
Hinta:
156 € sis. alv (90 min hinnaksi jää 13 eur). Lisäksi saat kehotietoinen jooga-verkkokurssin käyttöösi kurssin ajaksi.
Maksutapoina toimivat verkkomaksu, lasku ja ePassin, Edenredin, Smartum ja Eazybreakin liikuntaedut.
Voit valita laskun ja maksaa vasta elokuussa.
Jos toivot kurssin maksua kahdessa erässä, valitse lasku ja ota yhteys ohjaajaan.
Ohjaaja:
Johanna Räikkönen, jooga- ja kehotietoisuusohjaaja, yinjoogaopettaja
johanna@elova.fi

Ilmoittautuminen ja peruutukset:
Ilmoittautumiset maanantaihin 21.08.2023 asti.
Ilmoittautuminen on sitova. Jos kurssi ei toteudu, osallistumismaksu palautuu.

Mukaan mahtuu 20 kurssilaista ja kurssi toteutuu minimiosallistujamäärällä 10.

Voit tutustua kurssilaisten kokemuksiin kurssit-sivulta.