Valikko Sulje

Kehotietoinen jooga

156,00 sis alv.

Osasto: Avainsana tuotteelle

KURSSIN TEEMA

12 viikon ajan kokoonnumme kerran viikossa yhteiseen läsnäolevaan joogaharjoitukseen. Tunneilla tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa lämmittäviä, vahvistavia ja avaavia liikkeitä, tutkivassa ja kokemusta kunnioittavassa hengessä. Harjoittelemme myös keinoja rentoutumiseen ja läsnäoloon. Jokainen harjoitus sisältää kehotietoisuus- ja rentoutusharjoituksen. Joka kolmas tunti on palauttava harjoitus, jossa avaamme kehon ja mielen lukkoja rauhallisten ja pitkäkestoisten (3-5 min) asanoiden, hengityksen ja tietoisuusharjoitusten avulla. Tulevan syksyn harjoituksissa vahvistamme yhteyttä luonnolliseen hengitykseen niin liikkeessä kuin erillisinä hengitys- ja tietoisuusharjoituksilla. Harjoitukset antavat samalla tasapainoa syksyn viileyteen tukemalla keuhkoterveyttä, vastustustuskykyä ja aineenvaihduntaa. Hengitysharjoitukset ovat myös loistava tapa keskittää huomio sisäänpäin, tähän hetkeen.

Korostan joogatunneillani kiireettömyyttä, yksilöllisyyttä ja omaan itseensä tutustumista, ilman suorituspaineita. Tilaa on myös ilolle, naurulle ja keveydelle.​

OIVALLUKSIA

Kurssin teemassa yhdistyy jooga ja itsetuntemustyöskentely.  ​

Ohjattu 75 min joogaharjoitus tuo vahvasti huomion ja tietoisuuden kehoon. Harjoitusten myötä opit lisäämään kehotietoisuutta myös osaksi arkeasi. Harjoitusten syvempi merkitys on tulla tietoiseksi itsestä, ja olla paremmin läsnä hetkessä.​ Harjoituksien avulla tutkitaan ja opitaan tunnistamaan kehon jännityksiä ja virheasentoja ja mistä ne syntyvät​, sekä niiden vaikutuksia mm. ryhtiin, kudoksiin, mieleen sekä hengitykseen. Ankkuroimme kehotietoisuutta vahvemmin hyvinvoinnin tueksi. Asanaharjoittelun myötä kehoon avautuu lisää tilaa, energia virtaa vapaammin ja samalla mielen liikkeet hiljenevät. Hengitys- ja tietoisuusharjoitukset toimivat arjen työkaluina auttamaan kierroksillakin olevaa kehoa rauhoittumaan ja hellittämään.

Kurssi luo sinulle hetkiä pysähtyä itsesi äärelle ja käsitellä omaan kehotietoisuuteen ja palautumiseen liittyviä teemoja. Syventämällä kehotietoisuutta ja läsnäoloa voit myös lisätä yhteyttä tunteisiin, elävyyttä, ituitiivisuutta ja myötätuntoa.

Kurssilaisena saat viikottain harjoituksesta tallennelinkin, jolla pystyt korvaamaan viikkotunnin, jos estyt pääsemään paikalle. Kaikki viikkoharjoitukset ovat saatavilla koko kurssin loppuun asti eli voit tehdä niitä lisäharjoituksena koko syksyn ajan.

Käytännöt

Mukana pärjää aloittelevakin joogi, mutta edistyneemmillekin tarjotaan haastetta. Joogaohjaus tapahtuu maanläheisesti suomen kielellä, joogasanastoa ei tarvitse osata.

Ajankohta:
04.09.2022 – 27.11.2022
Sunnuntaisin klo 16.30 – 17.45​
Huom. Syyslomalla sunnuntaina 16.10. ei ole joogaa.
Kesto:​
12 kertaa, 75 min/kerta​
Paikka:​
Kuopion kristillinen koulu​
Neulamäentie 26 A​, Kuopio
Hinta:
156 € sis. alv (kurssin viikkotunnin 75 min hinnaksi jää 13 eur).
Maksutapoina toimivat verkkomaksu, lasku ja ePassin, Edenredin, Smartum ja Eazybreakin liikuntaedut.
Jos toivot kurssin maksua kahdessa erässä, valitse lasku ja ota yhteys ohjaajaan.
Ohjaaja:
Johanna Räikkönen, jooga- ja kehotietoisuusohjaaja, yinjoogaopettaja
johanna@elova.fi

Ilmoittautuminen ja peruutukset:
Ilmoittautuminen 26.08.2022 mennessä.
Ilmoittautuminen on sitova.

Mukaan mahtuu 14 kurssilaista ja kurssi toteutuu minimiosallistujamäärällä 8.