Valikko Sulje

Kehotietoinen jooga

156,00 sis alv 10%

Osasto:

KURSSIN TEEMA

12 viikon ajan kokoonnumme kerran viikossa yhteiseen kehotietoiseen joogaharjoitukseen. Tunneilla tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa lämmittäviä, vahvistavia ja avaavia liikkeitä, tutkivassa ja kokemusta kunnioittavassa hengessä. Harjoittelemme myös keinoja rentoutumiseen ja läsnäoloon. Jokainen harjoitus sisältää kehotietoisuus- ja rentoutusharjoituksen. Joka kolmas tunti on palauttava harjoitus, jossa avaamme kehon ja mielen lukkoja rauhallisten ja pitkäkestoisten (3-5 min) asanoiden, hengityksen ja tietoisuusharjoitusten avulla. Kevään harjoituksissa tutkimme myös kevyesti ja arkisellakin tavalla energiakehoa chakrojen kautta.

Korostan joogatunneillani kiireettömyyttä, yksilöllisyyttä ja omaan itseensä tutustumista, ilman suorituspaineita. Tilaa on myös ilolle, naurulle ja keveydelle.​

OIVALLUKSIA

Kurssin teemassa yhdistyy jooga ja itsetuntemustyöskentely.  ​

Ohjattu 75 min joogaharjoitus tuo vahvasti huomion ja tietoisuuden kehoon. Harjoitusten myötä opit lisäämään kehotietoisuutta myös osaksi arkeasi. Harjoitusten syvempi merkitys on tulla tietoiseksi itsestä, ja olla paremmin läsnä hetkessä.​ Harjoituksien avulla tutkitaan ja opitaan tunnistamaan kehon jännityksiä ja virheasentoja ja mistä ne syntyvät​, sekä niiden vaikutuksia mm. ryhtiin, kudoksiin, mieleen sekä hengitykseen. Ankkuroimme kehotietoisuutta vahvemmin hyvinvoinnin tueksi. Asanaharjoittelun myötä kehoon avautuu lisää tilaa, energia virtaa vapaammin ja samalla mielen liikkeet hiljenevät. Hengitys- ja tietoisuusharjoitukset toimivat arjen työkaluina auttamaan kierroksillakin olevaa kehoa rauhoittumaan ja hellittämään.

Kurssi luo sinulle hetkiä pysähtyä itsesi äärelle ja käsitellä omaan kehotietoisuuteen ja palautumiseen liittyviä teemoja. Syventämällä kehotietoisuutta ja läsnäoloa voit myös lisätä yhteyttä tunteisiin, elävyyttä, ituitiivisuutta ja myötätuntoa.

Kurssilaisena saat viikottain harjoituksesta tallennelinkin, joten viikkoharjoitusta voi tehdä seuraavaan sunnuntaihin saakka lisäharjoituksena tai korvaamaan viikkotunnin, jos estyt pääsemään paikalle.

Käytännöt

Mukana pärjää aloittelevakin joogi, mutta edistyneemmillekin tarjotaan haastetta. Joogaohjaus tapahtuu maanläheisesti suomen kielellä, joogasanastoa ei tarvitse osata.

Ajankohta:
16.01.2022 – 10.04.2022 (hiihtolomaviikolla 6.3. ei harjoitusta)​
Sunnuntaisin klo 16.30 – 17.45​

Kesto:​
12 viikkoa, 75 min/kerta​
Paikka:​
Kuopion kristillinen koulu​
Neulamäentie 26 A​, Kuopio
Hinta:
156 € (sis. alv)
Maksutapoina lasku ja ePassin, Edenredin ja Eazybreakin liikuntaedut.
Ohjaaja:
Johanna Räikkönen, tietoisen joogan ohjaaja, yinjoogaopettaja
johanna@elova.fi

Ilmoittautuminen ja peruutukset:
Ilmoittautuminen 09.01.2022 mennessä.
Kurssin peruminen maksutta viimeistään 09.01.2022 sähköpostilla johanna@elova.fi. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova, ja kurssimaksu peritään kokonaan.

Mukaan mahtuu 14 kurssilaista ja kurssi toteutuu minimiosallistujamäärällä 8.

Close Bitnami banner
Bitnami