fbpx
Valikko Sulje

Kehotietoinen jooga – Joogan aloittamiseen ja syventämiseen

Olen käyttäny todella paljon rahaa pelkästään selän hyvinvointiin ja ruokavalio-asioihin. Selkää varten maksoin joogasta, hierojasta, kiropraktikosta jne vuosien ajan. Kävin lääkärissä ja fysioterapeutilla. Nyt olen oivaltanut, että pelkkä kehotietoinen jooga olis voinut olla ratkaisu.”
Nainen 41-vuotta


Aidosti ja pysyvästi arjen hyvinvointiisi vaikuttava joogan verkkokurssi!

Tämä täysin ainutlaatuinen verkkokurssi on syntynyt vahvasta ammattitaidosta ja intohimosta vaikuttaa aidosti ja pysyvästi arjen hyvinvointiisi! Kurssi mahdollistaa sinulle hyvin matalalla kynnyksellä ja käytännönläheisesti läsnäolevaa joogaharjoittelua, ymmärrystä, oivallusta ja työkaluja kehon toiminnallisuuden ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Kurssin monimuotoisuus ja muokkaantuvuus tekee kurssista erinomaisen ja turvallisen joogan aloittamiseen, mutta myös pidempään jooganneet ja terveydenhuollon ammattilaiset saavat kurssin oppien myötä kehollisen harjoituksensa täysin uudelle tasolle. Kehotietoisuus on tuonut monille pysyvää helpotusta muun muassa jännitys-, ja kiputiloihin sekä auttanut kehon virheasentojen ja epätasapainon korjaamiseen sekä omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.

Kurssin arkeen vietävät harjoitukset ja teemat ohjavat sinua tutkimaan, tiedostamaan ja vapauttamaan kehon ja mielen jännityksiä. Saat itsellesi harjoituksia ja työkaluja, joiden avulla opit kääntämään huomion kehoosi ja saat rauhaa kiireen ja stressin vastapainoksi. Saat syvempää ymmärrystä kehosta, mielestä ja tunteista.

Kurssin harjoituksien myötä olosi virkistyy ja voimistuu. Samalla myös hermosto rauhoittuu ja levollisuuden tunteet lisääntyvät. Tietoisuutesi kehoa ja mieltäsi rasittavista ja väsyttävistä tekijöistä lisääntyy, jolloin pääset itse vaikuttamaan pysyvästi oloosi. Omien voimavarojen lisääminen helpottuu, kun opit tunnistamaan, mikä vie voimiasi, ja mikä niitä tuo lisää. Saat edetä ja kehittyä omassa tahdissa ja oman kehon ehdoilla, ilman suorituspaineita. Tämä on joogakurssi, joka vaikutukset näkyvät aidosti arjessasi!

KENELLE?

Kurssi on suunnattu jokaiselle, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnista. Kehotietoinen joogakurssi voisi sopia Sinulle, jos tunnistat jotain seuraavista kohdista:

 • haluat tutkia, oppia ja ymmärtää oman kehosi ja mielesi toimintaa ja tarpeita
 • haluat aloittaa joogan ammattilaisen ohjeistamana tai olet kokeneempi joogi ja haluat syventää harjoitustasi
 • haluat tukea asiakastyöhösi ja omaan keholliseen harjoitukseesi työskennellessäsi terveydenhuollon ammattihenkilönä
 • haluat saada joogan ja kehotietoisuuden arjen hyvinvoinnin työkaluiksi
 • haluat oppia tiedostamaan kehon mahdollisia epätasapainoja, puolieroja ja virheasentoja, ja oppia vapauttamaan kehoa jännityksistä, väsymyksestä ja jopa kiputiloista
 • haluat auttaa kehoasi voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin; aineenvaihdunnan, hengitys- ja suolistoterveyden hyötyjen kuin hermoston rauhoittumisenkin myötä
 • haluat vahvemman, joustavamman ja tasapainoisemman kehon ja mielen, joka on jaksavampi arjen haasteissakin
 • haluat oppia rentoutumisen ja palautumisen keinoja kiireen ja stressin vastapainoksi
 • haluat lisätä hyvinvointia, tunneyhteyttä ja läsnäoloa arkeesi syventämällä itsetuntemustasi

MITÄ?

Se miltä elämäsi tuntuu, riippuu siitä miltä kehosi tuntuu! Kehotietoisuus on itsetuntemuksen perusta ja yksinkertaisimmillaan kyky aistia oman kehon viestejä. Kehomme asento määrittelee mielentilan; mitä ajattelemme, mitä tunnemme ja miten koemme ympärillä olevaa maailmaa. Jos kehossa on jännityksiä, epätasapainoa, liikerajoitteita jopa kipuja, myös mieli on rauhaton ja stressaantunut. Kehon vaivat ovat usein myös henkisestä kuormituksesta johtuvia. Kireä keho aikaansaa kireän mielen. Kehotietoisuuden avulla havahdumme tunnistamaan kehossa tapahtuvia reaktioita ja muutoksia jo ennen kuin ne kroonistuvat pysyviksi vaivoiksi ja pystymme toimimaan jännitystilojen laukaisemiseksi. Helpottamalla kehollisia jännityksiä mieli rauhoittuu automaattisesti.

Verkkokurssin ajatus on tarjota innostusta ja työkaluja kehotietoisuuden lisäämiseen. Pääset tutkimaan kehon ja mielen ulottuvuuksia, herättelemään ja vahvistamaan luonnollista yhteyttä itseen. Kurssille valittujen asanoiden ja teemojen kautta on helppo tutkia kehon asentoja, herätellä tietoisuutta ja saada oivalluksia myös arkeen. Kurssin oppien avulla saat läsnäoloa ja rauhoittumista kesken hektisenkin päivän.

 • Kurssilla opitaan kehotietoisuutta suuntaamalla tietoisuutta teema kerrallaan: seisoma-asentoon, jalkapohjiin ja jalkatyöskentelyyn, keskivartaloon ja lantioon, ylävartaloon ja käsiin, sekä palautumiseen.
 • Teemat mukaiset ohjelmat, joissa viisi pidempää (45 min – 100 min) ohjattua videoharjoitusta ja lisäksi kiireisempiin hetkiin neljä lyhyempää ohjattua videoharjoitusta (15 min – 45 min)
 • Kuvalliset ohjeet lyhytharjoituksista PDF-muodossa, jotka voit tallentaa itsellesi
 • Teeman mukaiset asanalaboratoriot, eli video- ja kuvaohjeet yksittäisistä asanoista, joissa käydään tarkkaan läpi asanassa työskentely ja liikkeen merkitys kehotietoisuuden kannalta
 • Neljä tietoisuusharjoitusta: kehotietoisuusharjoitus, hengitysharjoitus, jooga nidra syvärentoutusharjoitus sekä vuorosierain -hengitysharjoitus. Tietoisuusharjoitukset herättelevät yhteyttä omiin tuntemuksiin, tunteisiin ja auttavat hellittämään.
 • Mielen laboratorio -videotallenteet: Kehon ja mielen yhteys, Hengitellään hyvinvointia, Ymmärrystä ja helpotusta stressiin. Mielen laboratorio -videotallenteissa pohdiskellaan ja avataan teemaa niin joogan kuin käytännön elämän kannalta.

Kehotietoisen joogan kurssi rakentuu kymmenestä osiosta. Suositeltava etenemisrytmi on käydä yksi osio viikossa, mutta voit hyvin edetä kurssia itsellesi sopivaan tahtiin. Opetusmateriaali on pääasiassa videoita, kuvia sekä näitä tukevaa kirjallista ohjeistusta. Joogaohjaus tapahtuu maanläheisesti suomen kielellä eli joogasanastoa ei tarvitse osata. Kurssilla saat myös ohjeistusta vaihtoehtoisista liikkeistä ja apuvälineistä. Monipuolinen ohjeistus tekee harjoituksista helposti omaksuttavia vaikka joogasta ei olisi entuudestaan kokemusta. Toisaalta pitkäänkin jooganneet saavat kehotietoisuuden syventymisen myötä monia uusia oivalluksia omaan harjoitukseensa. Kehotietoinen jooga on saanut myös erinomaista palautetta terveydenhuollon ammattihenkilöiltä (mm. lääkärit, hoitajat, fysioterapeutit) tukemaan asiakastyötä sekä syventämään omaa kehollista harjoitusta.

Kurssille on valittu asanoita ja harjoituksia, jotka herättelevät kehotietoisuutta monipuolisesti. Matkasi kehotietoisuuteen syventyy ja sitä enemmän saat vaikutuksia, mitä tietoisemmin harjoittelet ja toistat kurssin teemoja. Saat kurssin käyttöön vuodeksi. Voit kerrata harjoituksia niin usein kuin haluat, jolloin syvennät oppimaasi ja saat kehotietoisuuden työkalut käyttöösi pitkälle tulevaisuuteen.

Kurssin ohjaajana toimii hatha- yin- ja kehotietoisuusohjaaja Johanna Räikkönen:

“Tämä verkkokurssi on minun mahdollisuuteni antaa oivallusta sinulle oman kehosi ja itsesi huikeista ulottuvuuksista. Olen paljasjalkainen kuopiolainen ja kuljeskellut viimeisen kymmenen vuotta proviisorin perustyötäni laajemmille ja hieman erilaisillekin poluille. Oma juokseva mieli ja kehon toiminnalliset haasteet kipuineen löysivät avun kehotietoisen joogan myötä. Sain keinoja vapautua kehon kireyksistä ja kivuista, havahduin katsomaan itseäni myötätuntoisemmin, aloin ymmärtämään kehon tarpeita, asettamaan rajoja ja tunnistamaan itselle merkityksellisiä elämisen ja olemisen muotoja. Nykyään haluan luoda elämästäni sellaista, että voin olla aito itselleni ja muille. Elinvoima virtaa vapaasti, kun saa tehdä sitä mitä rakastaa. Kehotietoisuus ja luonto ovat merkittävässä osassa jokapäiväistä arkeani ja niiden kokonaisvaltaisesta hoitavuudesta haluan jakaa myös muille.  Olen koonnut kurssiin oppejani matkani varrelta niin joogan, kehotietoisuuden kuin muun kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Voit tutustua minuun lisää täältä ja kehotietoisuusohjaajataustaani Tietoisuusakatemiasta. Jos mietityttää, mitä on kehotietoisuus, niin ajatuksia siitä voit lukea mm. blogistani.

Verkkokurssi tapahtuu Elovan verkkoalustalla “Minun Elova” kirjautumisen kautta.

HINTA?

130 € (sis. alv 24 %)
Maksutapoina verkkomaksu sekä myös liikuntasetelit (Edenred, Eazybreak, ePassi ja Smartum).