fbpx
Valikko Sulje

Parasta elinvoimaa sinulle!

Kokonaisvaltaista – Kehotietoista – Terveyttä ja hyvinvointia

Toivotko tukea oman hyvinvointisi edistämiseksi käytännönläheisesti ja oman kehosi tilanteen huomioiden?

Hyvinvointi rakentuu itsensä tuntemisesta! Kehotietoisessa hyvinvointivalmennuksessa rakennat hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti ja aidosti arkeesi vaikuttavasti. Kehonkielen kuuntelu auttaa oivaltamaan ja ymmärtämään itseäsi ja elämästä enemmän. Tietoisuutesi kehoa ja mieltäsi rasittavista ja väsyttävistä tekijöistä lisääntyy, jolloin pääset pysyvästi vaikuttamaan oloosi. Omien voimavarojen lisääminen helpottuu, kun opit tunnistamaan, mikä vie voimiasi, ja mikä niitä tuo lisää. Kehität mahdollisuuksiasi pitää itsestäsi parempaa huolta niin ravitsemuksen, liikkeen, levon, energian, hengityksen kuin unenkin suhteen! Kehotietoisuuden vahvistuessa opit tunnistamaan aidommin, mitä kehosi oikeasti tarvitsee. Kehotietoinen valmennus on hyvin kiitollisuutta herättävää, koska saat kokea ja sallia itsessäsi kaiken.

Tunnistatko kaipaavasi jotain seuraavista:

 • Yhteyttä omaan kehoosi, tunteisiisi ja tarpeisiisi.
 • Tukea stressin helpottamiseksi.
 • Paremman yhteyden perustarpeisiisi kuten ravitsemukseen, liikkumiseen, lepoon, uneen, hengitykseen: herkistyt tunnistamaan, mitä kehosi oikeasti tarvitsee.
 • Oirehoidon sijaan ymmärtää enemmän syitä toiminnallisten (kuten suolisto, väsymys, hormonaaliset ja hermostolliset yms) oireiden taustalta.
 • Helpotusta kehon väsymykseen, jännityksiin, kireyksiin, mahdollisiin virheasentoihin, jopa kipuihin. Kehotietoisuuden vahvistuessa voit antaa entistä enemmän tunteiden virrata ilman, että niitä tarvitsisi torjua tai padota kehollisiin jännitystiloihin.
 • Itsetuntemuksesi syventämistä oman hyvinvointisi ja kasvusi tueksi: rakennat hyväksyvää ja rakastavaa suhdetta itseesi.
 • Rentoutumista ja hellittämistä.
 • Inspiraatiota pitämään kehostasi ja itsestäsi parempaa huolta ilman pakottamista.
 • Hyvinvoinnin ankkuroimista arkeesi.
 • Turvallista, käytännönläheistä, lempeää ja arkeen vietävää ohjausta hyvinvoinnin ja kehotietoisuuden vahvistamiseksi.

Jokaisella kerralla lisään ymmärrystäsi teemasta oman kehosi toiminnan kautta, joka auttaa viemään muutoksia pysyvämmin arkeesi. Käsittelemme valmennuksessa myös uskomuksia, pelkoja ja tunteita, jotka usein vaikuttavat muutosten taustalla, ja saat apua näiden käsittelyyn kehollisesti. Saat myös hyvinvointiisi liittyviä konkreettisia vinkkejä elämän- ja kehon tilanteeseesi sopien. Valmennus tukee myös työhyvinvointia sekä voi vahvistaa oman suunnan löytymistä työelämässä. Kehon kuuntelu antaa tilaa aidolle minuudelle, intuitiolle ja luovuudelle tulla esiin suorittamisen ja erilaisten opittujen roolimallien takaa.

Aloittamiseen ei tarvita muuta kuin aito kiinnostus oman kehon tuntemiseen. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta joogasta tai kehollisesta harjoittelusta.

Ryhmävalmennus

Valmennus on hyvinvointimatka suljetussa pienryhmässä. Saat ennen ensimmäistä valmennuskertaa linkin valmennuksen aloituskyselyyn (kartoitan mm. ravitsemustilaa, suoliston ja ruoansulatuksen tilannetta, vastustuskykyä, kehon tulehdustilaa, hormonitasapainoa, palautumista, liikkumista, unta ja stressiä). Teemat ja menetelmät tarkentuvat osallistujien esitietojen, tarpeiden ja valmentajan havaintojen mukaan.

Ryhmävalmennus sisältää:

 • 6 tapaamista, jotka ovat etänä Teams- välitteisesti 1,5-2 h kerrallaan noin kahden viikon välein.
 • Tietoa, oivallusta ja ymmärrystä hyvinvointisi tukemiseksi kokonaisvaltaisen terveyden teemoin kuten suolistoterveyden, unihuollon ja palautumisen, ravitsemuksen ja hoitavan hengityksen keinoin.
 • Jokaisella kerralla ohjatun teemaa tukevan kehotietoisen harjoituksen, kuten lempeää joogaa, hengitys- ja tietoisuusharjoituksia. Harjoitukset ovat suunnattu fyysisten kireyksien, hermoston ja tunteiden yhteyden herättelyyn ja havaitsemiseen. Harjoitteiden avulla lisätään kehon toimivuutta myös arjessa. Tietoisuutesi kehoa ja mieltäsi rasittavista ja väsyttävistä tekijöistä lisääntyy, jolloin pääset pysyvästi vaikuttamaan oloosi. Kireyksien helpottuessa vireys ja energisyys lisääntyy, ja samalla myös hermoston rauhoittuessa stressin tunteet helpottuvat. Saat aina edetä ja kehittyä omassa tahdissasi ja oman kehosi ehdoilla. 
 • Teeman mukaista ohjausta ja vuorovaikutteista keskustelua.
 • Yhden tunnin henkilökohtaista valmennusta, aika varataan erikseen valmennuksen aikana.
 • Harjoitukset tallenteena ja muu ohjeistus kirjallisena Elovan verkkoalustalla “Minun Elova” kirjautumisen kautta.
 • Kehotietoisen joogan verkkokurssin
 • Ohjaajan tuen sähköpostilla ja pikaviestimillä koko valmennuksen ajan (arkena klo 9-17).

Jokainen tapaaminen on kehollinen kokemus. Kehon ja tunteiden, aidon itsen tuntemista! Kehotietoisuuden vahvistuminen tuottaa ihmettelyä, merkityksellisyyttä, energisyyttä, elämäniloa ja suunnatonta kiitollisuutta siitä, kuinka viisas keho on, kun sen antaa ilmentää vapaasti itseään.

Valmentajanasi toimin minä Elovan perustaja Johanna Räikkönen. Olen ohjannut vuosia satojen asiakkaiden hyvinvointia kokonaisvaltaisesti niin ennaltaehkäisevästi terveyttä tukien kuin jo kroonisten haasteiden helpottamiseksi ja lääkehoidon tarpeen keventämiseksi. Valmennuksessa yhdistyy kaikki kokemukseni ja osaamiseni terveyden ja hyvinvoinnin sekä luonnon parissa. Voit lukea lisää minusta sekä kehotietoisuudesta sekä matkastani kohti kehotietoista valmennusta blogistani sekä Tietoisuusakatemiasta.

Kuuden tapaamisen ryhmävalmennuksen hinta on 550 euroa sis. alv 24% / osallistuja (osamaksu on mahdollinen). Jos olet kiinnostunut valmennuksesta, varaa ilmainen tutustumisaika ja jutellaan lisää. Valmennus on tällä hetkellä tarjolla etänä. Jos livekoulutukseen tulijoita on riittävästi, voidaan oma ryhmä aloittaa Kuopiossa. Valmennus on saatavilla myös toimijoille ja yrityksille ryhmävalmennuksiin.

Henkilökohtainen valmennus

Sinulla on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen valmennukseen. Tällöin valmennus kohdennetaan juuri sinun tarpeidesi mukaiseksi kokonaisuudeksi. Elämäntapasi, elinympäristösi, oireesi, historiasi ja laboratoriokokeesi kertovat paljon tilanteestasi. Autan sinua näkemään terveytesi ja hyvinvointisi kokonaisuutena. Valmennuksen osa-alueita voivat olla mm.

 • Ravitsemus ja suoliston hyvinvointi
 • Liikunta ja kehotietoisuuden vahvistaminen
 • Uni ja palautuminen
 • Hormonitoiminnan tukeminen
 • Fyysinen ja henkinen energia
 • Hyvinvointia työhön / Takaisin työelämään
 • Luontoyhteys ja yhteys itseen

Aloituskyselyn ja kartoituksen myötä valmennuskokonaisuus suunnitellaan juuri sinun tarpeitasi vastaamaan. Jos olet kiinnostunut aloittamaan kanssani henkilökohtaisen, useamman tapaamisen valmennusprosessin, sovitaan ensin maksuton tutustumisaika tilanteesi kartoittamiseksi. Valmennuksen tapaamiset (1,5-2 h) ovat kahden viikon välein tai itselle soveltuen, joko etänä tai kasvokkain. Saat ohjaajan tuen sähköpostilla ja pikaviestimillä koko valmennuksen ajan (arkena klo 9-17). Hinnat alkaen 540 eur (sis. alv) / 3 tapaamista (3 x 2 h). Liikuntaedut soveltuvat maksutapoina liikuntavalmennuksiin. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Matalan kynnyksen aloitus oman kehon yhteyden vahvistamiseen on myös kehotietoisen joogan verkkokurssi. Verkkokurssi (arvo 130 euroa) sisältyy myös kehotietoiseen valmennukseen.

Kysy lisätietoa johanna@elova.fi tai 045 119 6110 tai varaa alta aika maksuttomaan tutustumiseen.

KYSY LISÄÄ

Liity Elinvoiman kehittäjiin!

Uutiskirje ilmestyy harvakseltaan sähköpostiisi ja sisältää vinkkejä ja parhaita käytänteitä kestävän, elinvoimaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta.