fbpx
Valikko Sulje

Voiko vatsasi hyvin? - Koulutukset tuo apua kaikenikäisille lääkkeiden käyttäjille

Nyt koulutustarjonnassa uudenlainen lähestymiskulma asiakkaan kokonaisvaltaisen terveyden tukemiseen!

Vatsavaivat ovat varsin tuttuja monelle. Jopa yli miljoona suomalaista kärsii jatkuvasti kroonisista ruoansulatuskanavan vaivoista, joille ei tunnu löytyvän syytä. Elämäntapojen ja ravitsemuksen merkitys vaivojen taustalla on yleisesti tunnistettu. Sitä vastoin lääkkeiden vaikutukset ruoansulatuskanavan häiriöihin ja vaivoihin ovat jääneet hyvin vähälle huomiolle, vaikka lääkkeiden yleisimpiä haittavaikutuksia ovat juuri vatsan ja suoliston oireet.

Voiko vatsasi hyvin? -koulutuksessa saat ymmärrystä ja oppia yleisimmistä lääkkeiden aiheuttamista ruoansulatuskanavaan kohdistuvista haittavaikutuksista ja lääkkeettömistä apukeinoista. Saat tietoa ja käytännön työkaluja:

  • Miten lääkkeet voivat häiritä ruoansulatuksen ja suoliston tervettä toimintaa ja altistaa ravitsemusongelmille?
  • Millaisiin asioihin ja oireisiin tulisi kiinnittää huomio?
  • Miten tuet lääkehoidon onnistumista?
  • Miten tuet vatsan ja suoliston terveyttä lääkehoidon aikana? Miten oireita voi ennaltaehkäistä? Miten oireita voi hoitaa?

Luennolla käsitellään muun muassa ravitsemusta, ruoansulatuksen ja suoliston toiminnan tukemista, ja stressinhoitoa. Kaikki nämä ovat yhteydessä vatsan ja suoliston terveyteen ja tätä kautta vastustuskykyymme sekä sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Kenelle koulutus sopii:

  • Lääkkeen käyttäjille
  • Omaisille
  • Lääkehoidosta vastuunaan huolehtiville
  • Hoitotyöläisille
  • Terveydenhuollon ammattilaisille
  • Ennaltaehkäisevästä terveydenhoitamisesta kiinnostuneille

Kesto: 1 – 2 tuntia. Voidaan toteuttaa myös etäluentona.

Hinta: Kysy tarjous. Hinta riippuu kohderyhmästä ja toteutustavasta. Hintaan lisätään mahdolliset matkakulut Kuopiosta. 

Asiantuntija: Farmasian tohtori, tietokirjailija Johanna Räikkönen, jolla on vuosikymmenien moniammatillinen ja -tieteellinen osaaminen asiakkaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Kysy tarjousta myös organisaatiokohtaisiin useamman moduulin toteutuksiin, tai lyhyempiin infoihin. Ammattilaisten koulutukset suunnitellaan käytännön asiakastyöhön soveltuvaksi tieto- ja työkalupaketiksi

Uutuuskirja! Voiko vatsasi hyvin? – Ruoansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana

Tue terveyttäsi, lievennä lääkehaittoja ja voi hyvin!

Vatsan vointi vaikuttaa merkittävästi terveyteesi, energisyyteesi ja vastustuskykyysi. Lääkehoito voi monella tavalla häiritä ruoansulatuskanavan tervettä tasapainoa. Voiko vatsasi hyvin? -kirjan konkreettisilla ohjeilla tuet vatsan ja suoliston terveyttä lääkehoidon yhteydessä. Käytännönläheisen oppaan avulla voit ennaltaehkäistä ja vähentää ruoansulatuskanavaan aiheutuvia haittoja.

Teos käsittelee muun muassa ravitsemusta, ruoansulatusta, stressinhoitoa sekä suoliston limakalvoterveyttä ja mikrobistoa. Se vastaa esimerkiksi kysymyksiin, miten ravinto ja elintavat vaikuttavat vatsaan ja suolistoon, miten lääkehaitat vaikuttavat ruoansulatukseen ja ravitsemustilaan ja millä tavoilla haittoja voi vähentää ja ehkäistä.

Kirja soveltuu lääkkeiden käyttäjille, omaisille, terveydenhoidon ammattilaisille ja kaikille ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta kiinnostuneille.

Ilmestymispäivä: 20.9.2023

Kirjaa myy ennakkoon muun muassa:

Kirja esittelyssä Helsingin kirjamessuilla 28.10.2023

Liity Elinvoiman kehittäjiin!

Uutiskirje ilmestyy harvakseltaan sähköpostiisi ja sisältää vinkkejä ja parhaita käytänteitä kestävän, elinvoimaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta.