fbpx
Valikko Sulje

Joogan verkkokurssi

Kehotietoinen jooga
Aidosti ja pysyvästi arjen hyvinvointiisi vaikuttava joogan verkkokurssi!

“Kurssi on ollut ihan huippu!
Kurssin myötä jooga ja oman itsen äärelle pysähtyminen on tullut osaksi arkea. Stressin hallintaan sai kyllä aimo annoksen ohjeita ja välineitä.”


Aidosti ja pysyvästi arjen hyvinvointiisi vaikuttava joogan verkkokurssi!

Kurssi on suunnattu jokaiselle, joka on kiinnostunut omasta kehon ja mielen hyvinvoinnista. Sinulle, jos tunnistat jotain seuraavista:

  • haluat oppia tuntemaan oman kehosi toimintaa ja tarpeita paremmin
  • haluat aloittaa joogan ammattilaisen ohjeistamana tai olet kokeneempi joogi ja haluat syventää harjoitustasi uudelle tasolle
  • haluat tukea asiakastyöhösi ja omaan keholliseen harjoitukseesi työskennellessäsi terveydenhuollon ammattihenkilönä
  • haluat muutosta elämääsi
  • haluat saada joogan ja kehotietoisuuden arjen hyvinvoinnin työkaluiksi
  • haluat oppia tiedostamaan kehon mahdollisia epätasapainoja, puolieroja ja virheasentoja, ja oppia vapauttamaan kehoa jännityksistä, väsymyksestä ja jopa kiputiloista
  • haluat auttaa kehoasi voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin; aineenvaihdunnan, hengitys- ja suolistoterveyden hyötyjen kuin hermoston rauhoittumisenkin myötä
  • haluat vahvemman, joustavamman ja tasapainoisemman kehon ja mielen, joka on jaksavampi arjen haasteissakin
  • haluat oppia rentoutumisen ja palautumisen keinoja kiireen ja stressin vastapainoksi
  • haluat lisätä hyvinvointia, tunneyhteyttä ja läsnäoloa arkeesi syventämällä itsetuntemustasi

Saat tämän laajan, kokonaisvaltaisesti terveyttäsi tukevan kurssin käyttöösi vuodeksi 130 eurolla. Panostus hyvinvointiisi on vain alle puoli euroa päivässä! Maksuna toimivat myös liikuntaedut.

MITÄ?

Verkkokurssin ajatus on tarjota sinulle innostusta ja työkaluja kehotietoisuuden lisäämiseen. Pääset tutkimaan kehon ja mielen ulottuvuuksia, herättelemään ja vahvistamaan luonnollista yhteyttä itseesi. Kurssi mahdollistaa sinulle hyvin matalalla kynnyksellä ja käytännönläheisesti läsnäolevaa joogaharjoittelua, ymmärrystä, oivallusta ja työkaluja kehon toiminnallisuuden ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Kehotietoisuus on tuonut monille pysyvää helpotusta muun muassa stressiin, unihäiriöihin, jännitys-, ja kiputiloihin sekä auttanut kehon virheasentojen ja epätasapainon korjaamiseen sekä omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.

Kehotietoisuus on itsetuntemuksen perusta ja yksinkertaisimmillaan kyky aistia oman kehon viestejä. Keho on kaikista tehokkain läsnäolon väline. Kehomme asento määrittelee meidät tähän hetkeen; mitä koemme, mitä ajattelemme ja mitä tunnemme. Myös stressi on aina kehollinen. Stressiä ei voi hoitaa mielen tasolla vaan ainoa keino on saada hermosto rauhoittumaan. Hermoston rauhoittaminen ja palautuminen ei tapahdu järkiajattelulla, vaan kehollisella työskentelyllä. Jos kehossa on jännityksiä, epätasapainoa, liikerajoitteita jopa kipuja, myös mieli on rauhaton ja stressaantunut. Kehotietoisuuden avulla havahdumme tunnistamaan kehossa tapahtuvia reaktioita ja muutoksia jo ennen kuin ne kroonistuvat pysyviksi vaivoiksi tai keho uupuu. Kehotietoisuus herättää ja vahvistaa arvostusta, kunnioitusta ja kiitollisuutta omaa itseä ja kehoa kohtaan.

Kurssille valittujen asanoiden ja teemojen kautta on helppo tutkia kehon asentoja, herätellä tietoisuutta ja saada oivalluksia myös arkeen. Harjoituksien myötä olosi virkistyy ja voimistuu. Samalla myös hermosto rauhoittuu ja levollisuuden tunteet lisääntyvät. Tietoisuutesi kehoa ja mieltäsi rasittavista ja väsyttävistä tekijöistä lisääntyy, jolloin pääset itse vaikuttamaan pysyvästi oloosi. Omien voimavarojen lisääminen helpottuu, kun opit tunnistamaan, mikä vie voimiasi, ja mikä niitä tuo lisää. Saat edetä ja kehittyä omassa tahdissa ja oman kehon ehdoilla, ilman suorituspaineita.

  • Kurssilla opitaan kehotietoisuutta suuntaamalla tietoisuutta teema kerrallaan: seisoma-asentoon, jalkapohjiin ja jalkatyöskentelyyn, keskivartaloon ja lantioon, ylävartaloon ja käsiin, sekä palautumiseen.
  • Teemat mukaiset ohjelmat, joissa viisi pidempää (45 min – 100 min) ohjattua videoharjoitusta ja lisäksi kiireisempiin hetkiin kahdeksan lyhyempää ohjattua videoharjoitusta (5 min – 45 min).
  • Kuvalliset ohjeet lyhytharjoituksista PDF-muodossa, jotka voit tallentaa itsellesi.
  • Teeman mukaiset asanalaboratoriot, eli video- (1-10 min) ja kuvaohjeet yli kolmestakymmenestä yksittäisestä asanasta, joissa käydään tarkkaan läpi asanassa työskentely ja liikkeen merkitys kehotietoisuuden kannalta. Yksittäisiä asanoita voit käyttää loistavasti pelkkinä harjoituksina arjen keskellä.
  • Neljä tietoisuusharjoitusta: kehotietoisuusharjoitus, hengitysharjoitus, jooga nidra syvärentoutusharjoitus sekä vuorosierain -hengitysharjoitus. Tietoisuusharjoitukset herättelevät yhteyttä omiin tuntemuksiin, tunteisiin ja auttavat hellittämään.
  • Mielen laboratorio -videotallenteet: Kehon ja mielen yhteys, Hengitellään hyvinvointia, Ymmärrystä ja helpotusta stressiin. Mielen laboratorio -videotallenteissa pohdiskellaan ja avataan teemaa niin joogan kuin käytännön elämän kannalta.

Kehotietoisen joogan kurssi rakentuu kymmenestä osiosta. Suositeltava etenemisrytmi on käydä yksi osio viikossa, mutta voit hyvin edetä kurssia itsellesi sopivaan tahtiin. Opetusmateriaali on pääasiassa videoita, kuvia sekä näitä tukevaa kirjallista ohjeistusta. Joogaohjaus tapahtuu maanläheisesti suomen kielellä eli joogasanastoa ei tarvitse osata. Kurssilla saat myös ohjeistusta vaihtoehtoisista liikkeistä ja apuvälineistä. Kurssin monimuotoisuus ja monipuolinen ohjeistus tekee harjoituksista turvallisia ja helposti omaksuttavia, vaikka joogasta ei olisi entuudestaan kokemusta. Toisaalta pitkäänkin jooganneet saavat kehotietoisuuden syventymisen ja kurssin oppien myötä kehollisen harjoituksensa täysin uudelle tasolle. Kehotietoinen jooga on saanut myös erinomaista palautetta terveydenhuollon ammattihenkilöiltä tukemaan asiakastyötä sekä syventämään omaa kehollista harjoitusta.

Kurssille on valittu asanoita ja harjoituksia, jotka herättelevät kehotietoisuutta monipuolisesti. Matkasi kehotietoisuuteen syventyy ja sitä enemmän saat vaikutuksia, mitä tietoisemmin harjoittelet ja toistat kurssin teemoja. Saat kurssin käyttöön vuodeksi. Voit kerrata harjoituksia niin usein kuin haluat, jolloin syvennät oppimaasi ja saat kehotietoisuuden työkalut käyttöösi pitkälle tulevaisuuteen.

Kurssin ohjaajana toimii hatha- yin- ja kehotietoisuusohjaaja Johanna Räikkönen:

“Tämä verkkokurssi on minun mahdollisuuteni antaa oivallusta sinulle oman kehosi ja itsesi huikeista ulottuvuuksista. Olen paljasjalkainen kuopiolainen ja kuljeskellut viimeisen kymmenen vuotta proviisorin perustyötäni laajemmille ja hieman erilaisillekin poluille. Oma juokseva mieli ja kehon toiminnalliset haasteet kipuineen löysivät avun kehotietoisen joogan myötä. Sain keinoja vapautua kehon kireyksistä ja kivuista, havahduin katsomaan itseäni myötätuntoisemmin, aloin ymmärtämään kehon tarpeita, asettamaan rajoja ja tunnistamaan itselle merkityksellisiä elämisen ja olemisen muotoja. Nykyään haluan luoda elämästäni sellaista, että voin olla aito itselleni ja muille. Elinvoima virtaa vapaasti, kun saa tehdä sitä mitä rakastaa. Kehotietoisuus ja luonto ovat merkittävässä osassa jokapäiväistä arkeani ja niiden kokonaisvaltaisesta hoitavuudesta haluan jakaa myös muille.  Olen koonnut kurssiin oppejani matkani varrelta niin joogan, kehotietoisuuden kuin muun kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Voit tutustua minuun lisää täältä ja kehotietoisuusohjaajataustaani Tietoisuusakatemiasta. Jos mietityttää, mitä kehotietoisuus on, niin ajatuksia siitä voit lukea mm. blogistani.

Verkkokurssi tapahtuu Elovan verkkoalustalla “Minun Elova” kirjautumisen kautta.

HINTA?

130 € (sis. alv 24 %)
Maksutapoina verkkomaksu sekä myös liikuntaedut (Edenred, Eazybreak, ePassi ja Smartum). Laita sähköpostia osoitteeseen johanna@elova.fi, jos haluat maksaa kurssin liikuntaedulla.
Kurssi on käytössäsi vuoden ajan ostohetkestä.

Liity Elinvoiman kehittäjiin!

Uutiskirje ilmestyy harvakseltaan sähköpostiisi ja sisältää vinkkejä ja parhaita käytänteitä kestävän, elinvoimaisen terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen. Ei roskapostia! Lue lisää tietosuojaselosteesta.