Valikko Sulje

JOOGA

Kiireettömyyden kokemuksia, kokonaisvaltaista itsehoitoa, voimistavaa ja rentouttavaa vastapainoa kiireiselle arjelle

Elinvoima ja ilo hautautuu herkästi puurtamisen ja tehokkuuden alle, usein huomaamattamme. Joogaharjoitus on oivallinen mahdollisuus lisätä arkeen kiireettömyyden kokemuksia, elinvoiman virtausta sekä yhteyttä omaan itseen. Jooga on monipuolinen henkisen ja fyysisen itsetuntemuksen työkalu! Joogaa on myös oppia kohtaamaan sisäinen suorittajansa ja päästämään sen vaatimuksista irti.

Teen asioita sydämestä ja rakkaudella. Haluan ajatella, että jokaisella on oma polku ja elämäntehtävä tässä maailmassa. Minun tehtäväni on tarjota ohjausta ja oivalluksia ihmisten elämään. Haluan auttaa ihmisiä kohti parempaa elinvoimaa ja ymmärtämään oman elämänsä hienouden.

Joogamatkani alkoi ensimmäistä lastani odottaessani v. 2009 äitiysjoogan parissa. Paitsi raskausaikanani olin kärsinyt vaikeista selkäkivuista koko aikuisuuden. Jooga oli minulle alkuun tärkeä fyysinen harjoitus kenkkuilevan selän hoidossa. Joogan myötä selkäkivut häipyivät ja jooga jäi. Joogan aloittaminen osui elämässäni myös aikaan, jolloin olin kokenut suuria menetyksiä ja suorittavan elämän pyörre oli vahvimmillaan. Jouduin uudelleen miettimään elämän perustavanlaatuisia kysymyksiä. Joogasta muodostui minulle tärkeä työkalu hoitaa niin kehoani kuin mieltäni. Jooga- ja tunnetyöskentelyn kautta itsetuntemukseni on kasvanut ja sen ihmeelliset vaikutukset heijastuvat paitsi fyysiseen kehoon niin myös mielen hyvinvointiin joka päivä.

Minulle joogassa ei ole kyse niinkään täydellisestä asanasta vaan ennen kaikkea siitä mitä mielen ja sydämen tasolla tapahtuu. Kokemukseni ja oivallukseni, repun täydeltä monipuolisia opintoja ja työtehtäviä ovat antaneet laajaa ymmärrystä niin elämän kuin ihmismielen ja kehon uskomattomille ulottuvuuksille. Lähdin mukaan joogakoulutukseen omaa intuitiotani seuraten. Halusin jakaa kokemukseni ja rakkauteni joogaan myös muille. Nyt saan ohjata ihmisiä parempaan elinvoimaan myös joogaharjoituksieni avulla.

Jooga on osa jokapäiväistä arkeani niin asanaharjoitteiden kuin itsetutkiskelun myötä. Jooga on minulle siis ennen kaikkea arjen joogaa ja tapa käyttää niin kehoa kuin mieltä arjessa. Tämä näkyy myös ohjausotteessani eloisana, käytännönläheisenä ja oivalluksia herättelevällä tavalla. Matolla saat keskittyä itseesi ja tehdä harjoitusta omista lähtökohdistasi. Harjoitukset tehdään omaa kehoa uteliaasti ja lempeydellä kuunnellen sekä myötätunnolla kunnioittaen. Harjoituksen tulokset saat mukaasi jokapäiväiseen elämääsi kuten ryhdikkäämpänä olemuksena, myötätuntona tai hymynä itsellesi peilin edessä.

Ohjaukseen heijastuu työni kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa ja painotus terapeuttisessa lähestymistavassa. Tuntien teemat ohjaavat kehoa ja ajatuksia parempaan elinvoimaan mm. suolistoa ja hermostoa rauhoittamalla. Asanaharjoitukset pohjautuvat hathajoogaan iyengar-twistillä (apuvälineitä kuten tiiliä, vyötä hyödyntäen). Voit myös valita yinjooga-harjoituksen, jonka pitkäkestoisissa asanoissa voi todella pysähtyä, sulatella niin mieltä ja kehoa; löytää ihanan rauhan ja tasapainon kiireisemmänkin arjen keskelle.

Jokainen koulutus, harjoitus ja kohtaaminen saa myös minut innostumaan ja oivaltamaan! Tervetuloa mukaan!

Close Bitnami banner
Bitnami